Скопје меѓу најзагадените градови - Ново Лисиче се гуши

Скопје повторно е меѓу најзагадените градови во Европа.

Според апликацијата „Мој воздух“ синоќа најголемо присуство на пм 10 честички имаше во населбата Ново Лисиче и кај Ректорат. 

Во Ново Лисиче присуството на штетните пм 10 честички во воздухот биле за пет пати повисоко од највисоката дозволена гранца и изнесуваа 258 микрограми.

Загадено денеска и во Тетово од другите градови.