Скопјани го користат пролетното сонце за прошетка и рекреација во Градскиот парк

Деновиве скопјани не можат да одолеат на топлото и сончевото време. Иако препораките да се седи одма сè уште важат, дел од граѓаните ги користат попладневните часови за прошетка и рекреација низ Градскиот парк. 

Млади и стари, деца, мајки со колички, Градскиот парк деновиве е полн со посетители. 

Скопјани, дали свесно или несвесно, веќе учат дека мора да се почитуваат мерките за заштита од корона вирост. Поголем дел од нив, сите носат маски, но можат и да се забележат луѓе без маски или поголеми групи. 

Мајките со децата, најчесто се на страна, уживајќи во природата и во друштвото на своите најмили. 

Еве како изгледаше Градскиот парк деновиве, низ објективот на инстаграмџиите. 

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Irena Yurcheva (@irena_yurcheva) on

 

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Urban Whiz (@urbanwhiz) on

 

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Viktor Prokopovski (@vikitorrishte) on

 

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by andi wolf (@lumani_a) on

 

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natasha (@stayinghome_nat) on