Што загуби ти кога ми кажа збогум?

Ти ме изгуби. Со мене можеше да имаш сѐ, но набргу таа ќе биде сѐ на некој друг. Еве што изгуби кога ми кажа збогум.

Изгуби љубовничка. 

Онаа која цврсто те прегрнуваше кога те болеше и онаа која повторно би те прегрнала кога би направил тешка грешка. Изгуби љубовничка која беше нежна, но и страствена. Изгуби љубовничка која беше разиграна, но секогаш во хармонија со себеси. Јас бев таа која беше полна со љубов и која те слушаше и кога не знаеше што да кажеш. Таа те тешеше кога ќе се исплашеше. Таа те штитеше од сите болки кои ги чувствуваше. 

Кога ми рече збогум, ти изгуби партнерка.

Партнерка која беше подготвена да стои покрај тебе дури и кога би ја покажал својата најмрачна страна. Изгуби партнерка која беше подготвена да ти го даде целиот свет. Таа никогаш не би те изневерила. Таа никогаш не би ја свртела главата на друга страна. Партнерка која никогаш не би те напуштила, за никого и поради никого. 

Најважно од сѐ е што кога ми кажа збогум, загуби најдобра пријателка.

Изгуби жена на која секогаш можеше да се потрпеш. Изгуби најдобра пријателка која можеше истовремено и да те бакне и да те охрабри. Изгуби жена која можеше да се забавува и глупира со тебе и онаа која би ти сварила чај кога си болен. Изгуби жена која веруваше во тебе и секогаш те поттикнуваше да се бориш и да не се откажуваш од своите соништа. 

Кога ми рече збогум, изгуби сонувачка и идеалистка.

Жена која никогаш немаше да ти дозволи да се откажеш од соништата, онаа која би сонувала за тебе. Жена на која можеше да ја потпреш главата кога си умрен, жената која би останала со тебе и во добро и во лошо. Изгуби жена која никогаш не би ја напуштила.