Шилегов најавува трет зелен покрив, овојпат на „Мавровка“

На својот Фејсбук профил градоначалникот Шилегов најави дека запуштениот покрив на Мавровка, во блиска иднина ќе стане трет по ред покрив со зелена оаза. 

Во претходниот период, започна изградбата на зелениот покрив на Домот на градежници, а лани беше завршен и зелениот покрив на ГТЦ.

Со ваквите зелени покриви, се намалалува температурата на воздухот околу овие објекти, а секако, воздухот станува почист.