Шанса за Центар: Итно да запре градењето на улицата „9 мај“ пред некој да настрада

Дел од улицата „9 мај“ зад Универзалната сала во Скопје пропадна во градилиштето за нова зграда, по што по трет пат на терен излезе градежната инспекција на Општина Центар.

- Продолжува хаосот на улицата 9 Мај каде инвеститор си гради како сака и покрај забраните. Повлекол дел од улицата, а штета веќе има и на околните објекти според фотографии кои ни ги доставија граѓани од соседните подрумски простории, велат од Шанса за Центар.

Шанса за Центар побара од Министерство за внатрешни работи итно да реагира и да го запре градењето пред да настане поголема штета или несреќа.

- Овој инвеститор и градежната компанија не треба да имаат право за било какви зафати на територија на Општина Центар. Класично дивеење на поединци кога институциите се толку ослабени, порачаа од Шанса за Центар.