Секс поза „мачка“ – максимално уживање за двајцата партнери

Постојат пози во сексот со кои оргазмот е загарантиран и за двајцата партнери. Според мислењето на сексолозите, ова може да го постигнете со позата „мачка“.

Називот на оваа поза е „Coital Alignment Technique“ но не е толку комплицирана како што звучи.

Сексолозите ја предложуваат позата „мачка“ што е една варијанта на мисионерската поза и е одлична за стимулирање на клиторисот, па веројатноста и двајцата партнери да доживеат оргазам е многу голема.

Позата почнува во мисионерска поза, потоа мажот не треба да се потпира на дланките, туку полека да почне да се спушта надолу и да ја префрли тежината на лактите и колената.

Целта е да бидете што е можно повеќе припиени еден до друг за да може мажот со пенисот да го стимулира клиторисот при пенетрација.

Позата е идеална за долг секс бидејќи постепено доведува до оргазам, но кога ќе се постигне е многу интензивен и за двајцата партнери.