Се чисти каналот во Ново Село

Општинските служби на Ѓорче Петров заедно со АД „Водостопанство“ – Скопско Поле го чистат каналот за наводнување во Ново Село, кој беше обраснат со бујна вегетација, но во него имаше и ѓубре што го фрлале несовесни граѓани. Како што велат од Општината, зафатот за чистење на каналот бил неопходен за да се овозможи подобар проток на вода.

– Со чистењето на каналот ќе овозможиме подобар проток на вода и ќе се спречи нејзино излевање во услови кога има пообилни врнежи од дожд, бидејќи нејзиниот проток беше оневозможен од високата и ниската вегетација, но и од исфрлениот смет во каналот. Работиме на наоѓање решение и за преостанатите канали и очекуваме санација во брзо време – информираат од Општина Ѓорче Петров.