Работи кои никој никогаш не ви ги кажал за луѓето кои се сингл!

Луѓето кои се сами и не се во врска често се стигматизирани и за нив има многу предрасуди и стереотипи. Сепак и самечкиот живот може да биде интересен и значаен. Затоа е време да ви претставиме неколку интересни факти за луѓето кои не се во врска, а кои докажуваат дека и луѓето кои се сами имаат подеднакво одличен живот.

1 . Поголемиот дел од нашиот возрасен живот го поминуваме сами отколку во брак.

2. Луѓето кои се „сами во срцето“ го сакаат самечкиот живот. Кога живеат сами, тогаш ја живеат најдобрата и најавтентичната верзија на своите животи. Тие не се сами затоа што имаат проблеми или зошто не ги нашле правите луѓе. Сами се затоа што така им е подобро.

3. Тврдењата дека бракот ги прави луѓето посреќни, поздрави и поинтегрирани во општествтото е прилично преувеличено.

4. Луѓето кои ќе стапат во брак не се ништо посреќни отколку кога биле сами.

5. Луѓето кои ќе стапат во брак не завршуваат ниту поздрави, ниту помалку депресивни, а и не е докажано дека навистина имаат повисока самодоверба.

6. Луѓето кога се сами се попосветени на семејството и пријателите.

7. Самците ја сакаат својата самотија и уживаат во поволностите од неа.

8. Самците бараат поголеми, пошироки значења на врските и љубовта.

9. Самците развиваат различни видови на вештини и полесно се снаоѓаат сами.

10. Самците ги ценат сите можности за да ги остварат своите соништа и страсти и да ја работат работата што највеќе ја сакаат.

11. Самците се понезависни и поавтономни.

12. Тие искусуваат повисок степен на личен развој.

air max 90 essential sale