Празникот Водици е следниот неработен ден за православните граѓани

Согласност со Законот за празниците на Република Македонија (Сл.весник на РМ број 21/98 и 18/07) следниот неработен ден во 2022 година е во јануари, но само за верниците од православна вероисповед. 

Имено 19 јануари (среда) кога се слави христијанскиот празник Богојавление (Водици) ќе биде неработен за православните граѓани. 

27 јануари (среда) кога се слави Св. Сава е неработен ден за припадниците на српската заедница во земјава.