Познат доктор со ново предвидување: Пандемиjaта ќе заврши напролет

Пандемијата со кopoнавиpycoт ќе заврши следната пролет, тврди претседателот на Здружението на лекари во Германија, Андреас Гасен.

Оние кои не се вakцинирани, голема е веројатноста во наредните месеци да бидат зapaзени со Koвид-19.

Тој вели дека неговата прогноза се потпира на фактот дека стапката на вakцинација ќе се зголеми, како и дека бројот на излекувани лица со антитела ќе биде многу поголем.

Пролетта во 2022 година ќе биде означен крај на пандемиjaта со кopoнавиpycoт, а тогаш животот повторно ќе се нормализира. Оние кои не се вakцинирани, голема е веројатноста во наредните месеци да бидат зapaзeни со Koвид-19 – рече Гасен.

Со неговите предвидувања се согласуваат и други познати научници од Германија.