Последната порака на сестра Татјана

Почина сестра Татјана Атанасова, заедно со нејзината родена сестра и сестра Евхаристинка, сестра Леонија, објави, „Kатолици.мк“.

Сестра Татјана беше активна на социјалните мрежи каде што постојано упатуваше пораки со љубов и беше борец против промената на македонското име и идентитет.

Нејзината последна порака е упатена до македонскиот народ за користење на македонската азбука кирилицата.

Македонската азбука е кирилица!

Користете ја кирилицата секаде и секогаш кога го употребувате македонскиот јазик – напиша сестра Татјана во нејзината последна порака.

 

Како што објави „Католици.мк“, двете сестри починале во ист ден на 21 октомври по кратко боледување.

Сестра Леонија е погребана в среда 21 октомври на Католичките гробишта во Струмица.

Погребот на сестра Татјана е во четврток 22 октомври 2020 година на Градските гробишта „Бутел“ во Скопје со почетокот во 13.30 часот.

Сестра Леонија долги години работеше во Очното одделение при Општа болница Струмица, додека с. Татјана го водеше Катедралниот хор во Скопје.