Посебен сообраќаен режим на ЈСП за Виз Ер Скопски маратон

Град Скопје и ЈСП  ги информираат граѓаните дека денес, сабота (04.05.2019 година), поради одржување на „Виз Ер Скопски маратон 2019“ дел од автобуските линии што сообраќаат на трасатата на која ќе се одржува маратонот ќе имаат изменет режим на возење, а некои воопшто нема да бидат во функција.

Туристичката линија „City tour“ нема да вози цел ден.

Линијата 25 и 59 А нема да возат во периодот од 8 до 10 часот.

Од 8 до 10 часот, по вообичаената траса ќе возат:  2, 2А, 12 и 19 и сите приградски линии.

Од 7 до 14 часот, по вообичаената траса ќе  возат: 2, 2А, 12, 19, 20, 25А, 25Б, 42, 45 и 65В, како и приградските линии: 11, 11А, 18, 18А, 32, 47, 47А, 52, 53, 55, 56, 56А, 60, 61, 62, 63, 63А, 63Б, 65, 66, 66А, 68, 69, 71, 81 и  118.

По изменети траси, користејќи ги околните сообраќајници, ќе  возат линиите:

3, 3Б, 4, 5, 7, 8, 9, 15, 15А, 16, 17, 20, 21, 21А, 22, 22А, 23, 24, 27, 28, 50, 45, 52, 53, 55, 62, 63, 63А, 65, 65В, 66, 66А, 68, 69, 18А, 47, 47А, 61, 71, 81, 11, 11А, 18, 32, 56, 56А, 60, 118, 57, 59, 31, 41, 51, 67, 70, 74, 58, 73.

На веб-страницата на ЈСП Скопје www.jsp.com.mk може да се видат трасите на линиите кои ќе возат изменето од вообичаениот режим.

nike air max 90 team