Понеделник неработен ден за Власите

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ, 23 мај 2022 година, (понеделник), Национален ден на Власите, е неработен ден за граѓаните припадници на влашката заедница во Република Северна Македонија.

Воедно, ресорното министерство на граѓаните припадници на влашката заедница им го честита Националниот ден на Власите.