Патувате? Еве колку се чека на граничните премини

Денеска интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е зголемен.

Поради тоа, на ГП „Табановце" времето на чекање за влез во државата е околу еден час. Додека пак на а ГП „Богородица", времето на чекање за излез од државата е од 30 до 40 минути.

Според извештајот на АМСМ, на останатите гранични премини, од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и излез од државата.