Падна првиот снег во земјава

Пристина првиот снег во земјава. Маврово и Попова Шапка се обелени од доцна вчера вечер. 

Иако снегот е со неколку сантиметри, од фотографиите може да се види вистинска снежна идила. 

Според УХМР, снег ќе има и денеска на повисоките планини.