Овој ноември ќе се памети долго - временска прогноза за цел месец

Месец октомври полека, но сигурно си заминува, а доаѓа и календарски вистинските студени температури, темни утра, магливи денови без сонце и загаден воздух во Македонија.

Сепак за среќа речиси целиот октомври имавме убави и пријатни температури, а истото не очекува и оваа последна недела од месец октомври.

Во недела доаѓа и последниот месец од оваа календарска година, а температурите на почетокот од ноември нема да бидат поразлични од сегашните.

Иако ќе имаме само минусни утра, за време на денот се очекува да имаме просечна температура од околу 10 степени, погледнете.