Ново детско игралиште во Стајковци

Во дворот на ОУ „Кирил и Методиј“ во Стајковци, се пушти во употреба ново детско игралиште.

Игралиштето е донација на ЛинкАкрос со финансиска помош од компанијата Армедиа, со поддршка од општина Гази Баба.

Присутните ги поздравија директорката на училиштето Ана Петровска и градоначалникот Тони Трајковски, кои се заблагодарија на невладината организација ЛинкАкрос и на компанијата Армедиа, на вработените во училиштето и сите кои помогнаа да се направи ова детско игралиште, кое ќе го користат учениците и најмладите жители од Стајковци.

Сите кои учествуваа во изградбата на игралиштето од ОУ „Кирил и Методиј“ добија Благодарници.

Учениците со наставничките за оваа пригода подготвија кратка приредба.

nike air max 1 sale