Невработеноста во првото тримесечје од годинава е 12,9 проценти

Стапката на активност во овој период е 52,1 проценти, а стапката на вработеност 45,4 проценти.

Невработеноста во првото тримесечје од годинава е 12,9 проценти, соопшти Државниот завод за статистика.

Во овој период има 788.909 активни лица, од кои 687.351 се вработени, а 101.558 невработени.

Стапката на активност е 52,1 проценти, а стапката на вработеност 45,4 проценти.