Немој да губиш ниту една минута грижејќи се за луѓе кои не ти носат среќа во животот

Не дозволувајте некој толку да ве повлече надолу за да почнете да го мразите.

Ослободете се од оковите во кои ве држи и продолжете со мир во срцето.

Животот е краток и не вреди да го губите своето време обидувајќи се да ги сфатите луѓето или да докажувате нешто. 

Единствената личност на која треба нешто да ѝ докажете сте самите вие. 

Настојувајте да бидете најдобри што можете, бидете силни и заминете си.

Држењето за горчината и лутината само ќе ја спречуваат вашата среќа.

Вашиот живот е премногу драгоцен за да минете и една минута грижејќи се за некој кој не ви носи среќа. 

Кажете им збогум и посакајте им добри работи. Сепак, тие ве направиле подобра личност.

И еден ден ќе ја видите светлината.