Неколку скопски населби утре без струја

Од „ЕВН Македонија“ АД е добиено известување дека за ден 06.10.2019 година (недела)  се планирани  следните технички зафати во електро-системот во Град Скопје:

  -во периодот од 05:30-06:30 како и од 14:00-15:00 часот, без електрична енергија ќе остаанат корисниците од: Ф-ка МЗТ, Караорман, нас.Маџари, нас.Ченто, нас.Сингелиќ, Кванташки Пазар, ОНЕ-ВИП, нас.Хиподром, Сковин, Газела, Свемек, Мако Шпед, Промес, Трубарево, Чукур, сс.Јурумлери, нас.Гоце Делчев (општина Гази Баба), с.Арачиново (општина Арачиново), Дени Шпед, Рио Кафе (општина Илинден).