Некои луѓе ќе влезат во вашиот живот само за да ви донесат негативност

 

Некои луѓе ќе влезат во вашиот живот само за да ви донесат негативност. Во нивното срце има негативна енергија која зрачи од силната емоција која престојува во нив. Затоа што за оние кои не се обидуваат да ги балансираат сите свои емоции и да им дозволат да ги контролираат, тоа ќе предизвика проблеми во нивните односи.

Ако го следите своето срце и добивате негативност од друг, тоа не е ваша вина, бидејќи тие копнеат по нешто во вас и ако успеат да ви ја пренесат својата негативност, тоа им дава чувство на одредена моќ над вас.

Вашата љубов, среќа, независност или вашиот духовен раст може да им пречат на другите затоа што ги открива нивните сопствени ограничувања во овие области и ќе се обидат да ве наклеветат или ослабнат за да го вратат нивното чувство за моќ.

Има многу емоции кои, ако не се контролираат во вас и се остават да станат поинтензивни, доведуваат до нерамнотежа што на крајот предизвикува само проблеми.

Првите народи го нарекоа тоа расипување на душата и таквите луѓе треба да побараат лекување од лекар, бидејќи денес многумина не го гледаат тоа како проблем и го живеат својот живот без никогаш да го лекуваат.

Нерамнотежата на вашите емоции е исто толку лоша како и нерамнотежата на вашето тело, и двете ќе ве разболат.

Џозеф Вајт Игл