Не сте расположени за секс, а би сакале да бидете?

Има денови кога една мисла е доволна за да ве заинтересира за малку акција. Од друга страна, има и такви денови кога не ви е дојдено до секс. Едноставно расположението варира и ова е сосема нормално.

Вашиот сексуален нагон во голема мера е поврзан со нештата што ви се случуваат во текот на денот, а покрај сето тоа, реагира и на вашите чувства.

Постојат многу причини за недостаток на интерес за секс.

Проблемите на работа, здравствените проблеми, несаканите ефекти на лековите, како и бројни други надворешни фактори влијаат на фактот дека апсолутно не сакате да се гушкате со саканата личност. Сепак, фактот дека не се чувствувате особено заинтересирани за малку акција во моментот, не значи дека треба да се откажете и да се помирите со фактот дека битката е изгубена. Всушност, поентата е да ги земете работите во свои раце.

Точно, сексуалното либидо има свои подеми и падови, но можете многу да му помогнете. Умот е многу моќна работа затоа што може да ви овозможи да се ставите во состојба каде што ќе сакате секс. Експертите споделија неколку совети како да се „заинтересирате“ за сексот.

Поврзете се со вашето тело

За да станете расположени за секс, прво треба да бидете среќни со себе. Поврзете се со вашето тело и ќе најдете начин да ги гледате работите со различни очи. Длабоко вдишете, направете неколку вежби за опуштање или поминете некое време надвор. Сето ова ќе ја подобри ситуацијата со вашите внатрешни чувства.

Поставете ја сцената

Создадете околина во вашата околина што ќе ве натера да се чувствувате порасположени и со тоа повеќе да се заинтересирате за сексот. Затемнете ги светлата, посегнете кон меки перници и свилена постелнина, пуштете лесна музика и добра атмосфера во чив воздух може да се види сексот, нема да пропуштите.

Уживајте во топла бања

Ништо не е поинтимно и не предизвикува еротски чувства како допирање на сопственото тело за време на топла бања. Дури и ако на почетокот овој пристап не ви се чини премногу сензуален, вклучете малку фантазија и ефектот нема да го пропуштите. Миризливи свеќи од лаванда во аголот на бањата можат многу да ви помогнат во создавањето на пријатен амбиент.

Мастурбирајте

Дури и ако не се чувствувате особено расположени за тоа, мастурбирањето е најлесниот и најбрзиот начин да се одведете во состојба во која ќе сакате да ја вклучите саканата личност во вашето уживање. Можеби ви звучи противречно, но понекогаш е подобро прво да имате оргазам со себе, а дури потоа да почувствувате возбуда и желба да имате секс со друга личност.