Не барај длабоки пораки во нешто што е многу едноставно

Како да изградите внатрешен мир? Оваа мудра зен приказна може да ви помогне во тоа.

Ученикот го запрашал својот учител: „Учителу, која е тајната на животот?

Учителот го прашал: „Дали доручкуваше?“

„Да.“

„Дали ги изми чиниите?“

Колку и да ви изгледа нелогично ова прашање, поентата е следна:

Чиниите се нечисти?

Измијте ги.

Собата ви е неуредна?

Средете ја.

Изградете го својот внатрешен мир, чинија по чинија.

Не барајте длабока смисла и пораки во нешто што всушност е многу едноставно.

Направете го секој момент прекрасен, најдете начин да уживате во сѐ околу вас.

Животот минат во среќа и спокој вреди далеку повеќе од чекањето да се случи некаква среќна иднина.

cheap nike free run 5.0