Освежителен и вкусен оброк, брз и едноставен за подготовка!
Состојки:
500 гр. пасиран патлиџан
1 коцка за супа
кромид
60 гр. путер
200 гр. варен компир
2 јајца
сол и бибер (по вкус)
малку целер
брашно
Начин на подготовка:
Пропржете го исечканиот кромид и додадете една лажичка брашно. Смесата, полејте ја со пасираниот домат и 1 литар вода. Замешајте ги зачините и листот целер и варете 15-тина минути. За кнедлите, земете го путерот, на кого ќе му додадете 2 јајца, изгмечен компир, 3 лажички брашно и сол. Внимателно вадете ги кнедлите и ставете ги во чорбата така што ќе останат цели. За да ја задржат формата, додадете ги кога чорбата ќе биде тивко провриена.
Добар апетит!