Најубавите СМС пораки за Денот на вљубените

Ви треба инспирација за да напишете една необична порака за Свети Валентин. И ние се инспириравме од литературата за да направивме селекција на најоригиналните.

Нема потреба од цвеќиња, вечери, срценца, плишани мечиња…Понекогаш само една убава порака може да ви го направи денот посебен.

Изберете една од овие мисли или инспирирајте се од нив:

Од „Заводот за заљубени“  ве известуваме дека во овој момент некому неизмерно недостасувате. Затоа ве молиме да вратите на овој број. Благодариме.

Погледни го часовникот и се ќе ти биде јасно, никој никому не праќа пораки волку касно. Тоа го прават само оние заљубените, па размисли малку.

Кога сакаш некого мораш и да страдаш, кога ќе изгубиш љубов сакаш да ја вратиш, затоа чувај го она што го сакаш со сето срце и не дозволувај да го изгубиш.

Штом ноќта се спушти на прозорот твој низ небесната површина ти праќам бакнеж мој, нека стигне таму каде што не можам јас и нека ти каже те сакам најмила!

Понекогаш зборовите се премногу сиромашни за да го кажат сето она што се крие во срцето. Но во моето има две мали зборчиња. Те сакам!

Посакувам да сум гостин во твоите мисли, посакувам да сум вино на твоите усни, посакувам да сум бисер во твоите очи и засекогаш да останам во прегратките твои.

Нездраво, несфатливо, тотално незамисливо, невозможно, ненормално, лудо, фамозно, искрено ТЕ САКАМ!

Понекогаш посакувам да заврне дожд за да те потсети на летните дождливи ноќи, понекогаш посакувам да пропече сонце за да те потсети на летните прошетки, понекогаш посакувам ветер да задува за да те донесе до мене и да ти кажам колку те сакам.