Најубавите работи во животот се случуваат кога го засакате својот живот

Љубовта кон другите е секогаш тука за нас, но љубовта кон себеси е нешто што самите треба да го откриеме. 

Најубавите работи во животот ни се случуваат кога ќе почнеме да се сакаме себеси.

Љубовта е убава, но таа не е сè во животот. Постојат многу работи за кои можете да имате страст во животот:  литература, вежбање, работа, пишување и музика. Кога ќе се вложите себеси во нешто што го сакате, откривате оган во себе за да ги правите работите кои ве инспирираат и ви даваат сила. Така, вашиот живот станува покомплетен.

Кога ќе го засакате својот живот, учите што сакате и што не сакате, што е добро, а што не е добро за вас.Се фокусирате на своите цели, откривате што можете да постигнете и правите план за иднината. 

Учите да ги цените односите со другите луѓе, наместо да се фокусирате на тоа што го немате. Кога сте фокусирани на своите пријателства и односите со другите луѓе, учите многу за себе. Ја сфаќате вредноста на оние кои ги сакате и кои ви значат.

Кога ќе го засакате својот живот, ја сакате секоја минута од него. Сакате да патувате, да откривате нови нешта, да живеете како што вие сакате. Нема ништо погрешно тоа. Се фокусирате на работите коишто сакате да ги направите, а не оние кои посакувате да се случат. Тоа значи дека не губите време. Не ги бркате работите, туку пробувате и откривате. 

Тогаш го цените советот од другите луѓе и ги слушате. Сакате да учите, да искусувате нови нешта, да растете. Секогаш се трудите да бидете подобри, не од другите, туку од себе.