Националниот ден на Власите – 23 Мај, неработен за припадниците на влашката етничка заедница

Националниот ден на Власите, 23 мај (понеделник),  е неработен ден за граѓаните припадници на влашката заедница во Република Северна Македонија, соопшти Министерството за труд и социјална политика.

Од Министерството на граѓаните припадници на влашката заедница во Република Северна Македонија им го честитаат Националниот ден на Власите.