На Македонија ѝ се случува тотален егзодус - го најдоа „животот“ ама надвор

Се согласувате ли со овој твит: 

-На Македонија и се случува тотален егзодус. Среде учебна година се отпишуваат ученици и тоа:

Штип и Кочани 150 ученици

Куманово 180

Тетово 200 ученици

Прилеп 130  

Тотал 660 деца заедно со нивните родители го најдоа „животот“ ама надвор од Македонија.