Месечен хороскоп за декември 2023: Водолија

Декември е месец за нови луѓе и познанства.

Како што започнува месецот, ќе продолжите со нови, експанзивни почетоци во вашите пријателства и социјални групи. Благодарение на младата месечина на Стрелец на 12 декември, ќе бидете желни да истражувате нови хоризонти во вашата заедница и сојузи кои ги поддржуваат вашите идни соништа и идеали. Можеби разговарате за возбудливи планови со некој соработник или се вклучувате во ново друштво со одлични размислувања. Ова е добар ден  да излезете и да се дружите.

На 13 декември, ќе ревидирате како ја користите вашата ментална енергија. Дали Дали она што моментално го правите, ви троши многу енергија? Ако е така, можеби е време да ги преструктуирате вашите навики и практики. Можеби се чувствувате принудени да направите внатрешна самопроверка за време на овој транзит, што ќе поттикне повеќе рутина и организација. Иако ова можеби не е особено активно време за вас, тоа ќе ви овозможи да ја исчистите главата.

Сонцето се префрла во Јарец до 21 декември, зголемувајќи го фокусот на вашиот внатрешен свет и духовнитепрактики. Ова е одлично време за мир и релаксација и работи кои ви ја греат душата.

Како што завршува месецот, ќе го префрлите вашиот фокус на вашето физичко здравје, рутини и начини на функционирање. Полната Месечина во Рак на 26 декември ќе ве поттикне да се запрашате што му е потребно на вашето тело. Почестете се со она што сте го пропуштиле, драги Водолии.