Месечен хороскоп за август 2021: Риби

Прочитајте што ви носат ѕвездите во август.

Работа

Ова е месец кога ќе се чувствувате особено продуктивно. Овој месец почнува со неверојатна можност да воспоставите нови рутини. Младата Месечина на 8 август престојува во вашата шеста куќа на работа и здравје, помагајќи ви да донесете квалитетни одлуки.

Во првата половина од месецот, Сонцето и Меркур прават опозиција со Сатурн и квадрат со Уран што ќе ви донесе тешкотии и замки од страна на конкуренцијата. Со особени тешкотии ќе се соочуваат Рибите кои работат на полињата поврзани со здравство, сообраќај, трговија и здравство. 

Меркур и Марс прават конјункција на 19 август носејќи во можност да ги продолжите важните преговори и да ги заклучите успешно. Ќе имате успех во областите поврзани со комуникација и трговија. Тригонот на Венера со Сатурн ќе ви донесе и заработувачка преку здравство и тајни извори на финансирање.

Невработените Риби ќе добијат можност да се вработат во својата струка.

Љубов

Ако сте во врска, на почетокот на месецот доаѓа до заладување на односот со саканата личност бидејќи можно е да биде откриено нешто што тие го криеле од вас. Венера прави опозиција со Нептун, што дополнително ќе ви донесе откривање на некои тајни, а може и врската да ја донесе до прекин. Сепак, советот е да не носите нагли одлуки и да размислите добро пред секој свој потег.

На 9 август ќе ви биде тешко да ја прочитате другата страна и ќе се борите со тоа да го искомуницирате тоа како што сметате дека е најдобро. 

Меркур кој владее со вашето поле на љубовта на 11 август влегува во Девица што ќе спречи раскинување на врската и оддалечување од саканата личност. Ќе успеете да најдете компромис и да си покажете еден на друг колку си значите.

Ако сте слободни, првата половина од месецот ви носи можност за тајна врска, но бидете внимателни. Таа личност ќе ве привлече силно, но нема да биде слободна. Би било добро ако успеете да ја прекинете врската до крајот на месецот, бидејќи неочекувано можете да сретнете интересна личност која повеќе ќе ви одговара.

На 16 август можно е да посакате авантура или да ви се доближи некоја површна личност, но важно е да бидете сигурни дека тоа е она што го сакате. Страста е на особено високо ниво околу 18 август кога ќе бидете и неодоливи за другите, а тогаш Меркур ги здружува своите сили со Марс во вашата седма куќа на партнерства и ќе почувствувате нешто многу силно за една нова личност во вашиот живот. 

Околу 22 август со полната Месечина во Лав обрнете внимание на тоа што ви го кажува вашата интуиција, а на 23 август со почетокот на сезоната на Девиците подгответе се за љубов од соништата. Некои Риби ќе бидат неодлучни во поглед на личност која ги привлекува, но ќе се откажат кога ќе дознаат некои ситни детали кои ќе им пречат. 

Здравје

Опозицијата на Меркур и Сонцето која минува низ вашето поле на здравје со Сатурн ви носи силна чувствителност на стрес, покачен крвен притисок и проблеми со дишењето. Потребно е добро да одморите и да поработите на подобрување на вашето здравје и елиминирање на стресот.