Македонските граѓани изминатата вечер дишеа смртоносен отров

Концентрацијата на ПМ10 канцерогените честички вечерва достигна досега незабележани и аларманто високи 1611 микрограми.

Ова вечерва го регистрираше „Мој воздух“ во Прилеп, каде изминатта вечера беше загадено повеќе од 30 пати од дозволените 50 микрограми на метар кубен.

Вчеравечер се гушеше и цела Македонија. Ова го покажуваа мерните станици околу 19 часот:

Главниот град на Македонија, Скопје синоќа беше прв во светски рамки, по загаденост. Индексот на загадување во Скопје беше 430, а веднаш зад македонската метропола на неславната листа се најдоа градови од Индија, Пакистан, Бангладеш и Косово.

cheap nike air max 90