Македонецот на пат кон ЕУ, уметничка инсталација во Скопје

Уметничката инсталација „Македонец на пат кон Европската унија“ денес беше поставен во Центарот на Скопје. 

„Анкетите покажуваат дека трпението е при крај, дури и најголемите верници во ЕУ идеалите се разочаруваат“, се вели во твитот посветен на оваа тема.