Концерт на „Некст тајм“ во Општина Илинден за патрониот празник

Музичкото дуо „Некст Тајм” ќе одржи концерт во недела, на 28-ми јули во општина Илинден. Настанот е со почеток од 20:30 часот, во амфитеатарот на паркот „Галерија на отворено” пред Домот на културата „Илинден”, а повод е патрониот празник на општина Илинден и националниот празник Илинден.

Мотото на манифестацијата која ќе трае неколку дена е „Со Илинден традицијата продолжува”, а покрај концертот на браќата Филиповски, предвидени се и други настани од областа на културата и спортот. Дуото е актуелно со преработките на стари македонски песни.