Колони возила на ГП „Блаце“ чекаат влез во Македонија

Колони од возила на граничниот премин „Блаце“ чекаат пред граница за влез во Македонија.

Претходно, во вторникот Владата донесе одлука од вечерва на полноќ целосно да се отворат граничните премини во државата со што македонските државјани и странците ќе можат непречено да се движат без обврска на негативен ПЦР тест и државен карантин.

Во продолжение фотографии од моменталната состојба на ГП „Блаце“:

izvor-tv21.tv