Која е најниската температура измерена некогаш во Македонија?

Пред 60 години, на 27 јануари е регистрирана најниската температура во Македонија.

Во Берово во далечната 1954 година се измерени минус 31,5 степени Целзиусови.

Ваквата температура е евидентиран како најниска во Македонија од 1925 година наваму.

Највисока снежна покривка во Македонија, пак, е забележана во 2006 година на Попова Шапка со 215 сантиметри.

Инаку, најстудено со минус 28 степени утрово било во Берово. Според УХМР следи -25 Битола, -24 Маврово, -23 Лазарополе и Крива Паланка, -22 Тетово и Крушево, -21 Скопје Петровец, Штип и Прилеп, -20 Виница, -19 Куманово, Ѓуриште и Тополчани, -18 Струмица, -17 Демир Капија, -16 Охрид и Претор, -15 Дебар, -12 Дојран, -10 Гевгелија и -17 во Скопје.

cheap nike air max 90