Каков оброк можете да добиете за 30 долари во различни држави во светот?

Кога патуваме, сакаме да знаеме колку пари ќе потрошиме, однапред. А, најголемиот дел од тие пари, најчесто ги трошиме на храна, посебно ако седиме во ресторан.

Па, во која земја можете да уживате во најголеми количини, а за неа да платите малку?

Што можете да јадете за $30 долари во различни земји низ светот?

1. Швајцарија

Швајцарија се смета за една од најскапите земји за јадење во Европа, а ова е единствената работа која можете да ја нарачате за $30 долари.

2. Јапонија

До неодамна, јапонската кујна беше слабо позната за луѓето ширум светот, но сега некои ресторани веќе имаат и Мишелин ѕвезди, па ги прави и поскапи.

3. Италија

Италијанската кујна се смета за една од најдобрите, но ако сакате богато да јадете ќе морате да најдете некое затскриено ресторанче со мали масички и црвено бели чаршафи на нив.

4. Канада

Канада повеќе е позната како комбинација на различни кујни, а ако сакате да седнете во некој помал ресторан, можете да го добиете ова:

5. Франција

Франција - гастрономска земја, а цените варираат. Можете да најдете ресторани каде воопшто не можете да седнете, а можете и да најдете некој локален ресторан во кој лесно ќе можете да нарачате една чаша вино, салата и главно јадење.

6. Шпанија

Во Шпанија можете да најдете многу евтини ресторани каде можете да ја вкусите традиционалната храна и да уживате во вино.

7. Јамајка

Јамајканската кујна не само што е егзотична и вкусна, неа можете и да ја пробате во прилично достапни цени.

8. Австралија

Во Австралија можете богато да се најдете за достапни цели.

9. Грција

Истото важи и за Грција каде можете да уживате во традиционалната грчка храна.

10. Мексико

Во Мексико можете богато да се најадете и да ги пробате сите познати јадења, и тоа да не земете само една порција за $30 долари.

11. Индија

Во Индија со $30 долари можете да најадете дури и 10 личности.

12. Македонија

Македонија се смета за една од најевтините земји во Европа каде можете богато да се најадете за многу малку пари.

air max 90 essential sale