Како да не бидеме жртва на животот?

 

Ако не сте задоволни со она што го правите, одете направете нешто друго. Лошо е ако живееш незадоволен. Ако вашиот костум не ви стои добро - подарете го на некој кому совршено ќе му одговара.

Ако спиете лошо - почнете да се грижите за вашата ментална состојба. Ако се чувствувате лошо - забавете. Ако не ви се допаѓа местото каде што живеете - заминете. Не размислувајте дали да го направите тоа. Едноставно, ако не ви се допаѓа, заминете.

Нерешавањето е исто така одлука, запомнете го тоа. Останувањето во зоната на удобност иако не ви се допаѓа исто така е одлука и ваш избор. Ако направите таков избор, бидете со него, признајте го тоа и застанете зад вашите постапки. Само уживајте во одлуката што сте ја донеле за себе.

Ако сте решиле така, тоа е ваша работа. Во тој случај, нема потреба да им кажувате на другите колку сте незадоволни, за да претпочитате работите да бидат поинакви. Едноставно, не ги осудувајте другите слушајќи го незадоволството што сте го избрале за себе. Признајте си себеси дека сте таму каде што сакавте да бидете. Тоа е единствената вистина.