Исто, но различно Скопје: Метрополата некогаш и денес

Две исти фотографии направени од иста перспектива кои доловуваат еден ист простор во Скопје. Но, едната е направена некогаш во минататото, а другата е направена сега.

Тогаш скопјани велат дека главниот град имал душа, но денес има содржина. Има места и локации кои воодушевуваат и ги запираат воздишките на скопјаните и на сите оние кои минуваат низ главниот град. Има нови мостови, нови згради. Нови градби кои изгледаат светски.

Очигледна е разликата.

 

new nike air max 2019