Интервју со Надица Ставрова, HR Бизнис партнер во Teleperformance: Вработените се столб во компанијата, а нивното мотивирање наш врвен приоритет

Надица Ставрова е HR Бизнис Партнер во најголемата глобална компанија за корисничка поддршка Teleperformance и работи во истата веќе две години. Она што најмногу ја исполнува во својата работа е предизвикот што го носи регрутацијата, односно секојдневната иновативност и креативност за обезбедување на одлично кандидатско искуство и привлекување на најдобрите луѓе.

Како HR Бизнис Партнер во претставништвото на Teleperformance, Надица секојдневно соработува со другите менаџери за да им обезбеди HR решенија што ги поддржуваат нивните бизнис цели. Нејзините одговорности вклучуваат регрутирање, воведување на нови вработени, развој на таленти, односи со вработените и менаџирање на перформансите во рамки на Телеперформанс Македонија и Босна.

Еден од главните предизвици со кои се соочува Надица во нејзиното секојдневие е привлекувањето и задржувањето на познавачи на германскиот јазик во многу конкурентен пазар на труд. За да го исполни овој предизвик, таа заедно со нејзиниот тим работи на создавање забавно и привлечливо работно место за кандидатите веднаш да ја почувствуваат културата, вредностите и можностите за напредување во компанијата.

Денес разговараме со Надица Ставрова од Teleperformance која ни открива повеќе компанијата во која таа работи, условите кои компанијата нуди и начинот на кој може да се стане дел од големото семејство на Teleperformance.

Kажете ни нешто повеќе за Teleperformance, кога е основана во Македонија, колку вработени брои во моментов и какви резултати во работење оствари компанијата досега?

Teleperformance е водечка компанија за обезбедување на услуги за корисничка поддршка со мисија да ги поврзе најголемите и најпочитуваните брендови на планетата со нивните клиенти. Присутна во повеќе од 90 земји ширум светот, Teleperformance ја започна својата приказна во Македонија во 2019 година со само 8 вработени, а оттогаш до денес успеа да достигне бројка од 500+ вработени, нудејќи им ги најдобрите услови на пазарот, привлечни плати, бонуси и поволности и стабилна работа со многу потенцијал за напредок. Од аспект на бизнис, се гордееме што Teleperformance во Македонија успешно и одржливо работи на проектите за обезбедување на корисничка поддршка за 5 големи глобални брендови.

Колку човечките ресурси и ефикасното менаџирање на вработените се важни во остварување на планирате бизнис цели и резултати?

Успехот на секоја компанија се потпира на нејзините луѓе, а човечките ресурси играат витална улога во тоа организацијата да го има вистинскиот талент на вистинските позиции, со потребните вештини и знаења за да се поттикнат деловните перформанси напред. Ефикасното управување со вработените гарантира дека тие се мотивирани, ангажирани и продуктивни, што доведува до подобрување на перформансите, зголемена профитабилност и севкупен успех. Дополнително, HR помага да се создаде позитивна култура на работното место што привлекува и задржува врвни таленти, промовирајќи го задоволството на вработените и намалувајќи ги стапките на обрт.

Во Teleperformance знаеме дека нашите вработени се столбот на нашиот бизнис и дека нивните вештини, знаење и посветеност се од суштинско значење за успехот на компанијата. Затоа, компанијата става голем акцент на човечките ресурси, признавајќи дека ефикасното управување со вработените е клучно за постигнување на планираните деловни цели и резултати. Teleperformance им нуди на своите вработени атрактивни плати, бонуси и бенефиции, создавајќи позитивна работна средина која промовира задоволство и задржување на вработените. Компанијата, исто така, инвестира во обука и развој на вработените, овозможувајќи им да ги стекнат потребните вештини и знаења за ефективно да ги извршуваат своите улоги и да напредуваат во нивните кариери. Овој фокус на човечките ресурси гарантира дека Teleperformance може да привлече и задржи врвни таленти, обезбедувајќи и на организацијата конкурентна предност на пазарот.

Нашите напори во овој сегмент беа потврдени со добивањето на меѓународниот сертификат Great Place To Work® за остварување на висок индекс на доверба кој покажа дека 96% од нашите вработените ја гледаат компанијата како одличен работодавач, а дури 98% би го препорачале Телеперформанс Скопје на своите пријатели и најблиски како одлично место за работа.

На кои начин ги мотивирате вработените, кои бенефити ги уживаат тие во Teleperformance и какви програми за благосостојба им овозможувате?

Во Teleperformance мотивирањето на вработените е врвен приоритет. Еден начин на кој го правиме тоа е преку атрактивен финансиски пакет, кој се состои од фиксна нето плата и бонуси засновани на перформанс. Покрај тоа, ги препознаваме и наградуваме најдобрите перформери со најразлични изненадувања, како што се гифт картички, подароци, патувања а сето тоа го правиме за да ја покажеме нашата благодарност за нивната посветена работа.

Покрај финансиската компензација, приоритет даваме и на  благосостојбата на нашите вработени со нудење на велнес програми. Организираме бесплатни часови по јога и пилатес, трчање, планинарење отворени за сите кои се заинтересирани, како и други корпоративни настани кои се фокусираат на менталното здравје на нашите вработени. Овие програми помагаат да се промовира здрав начин на живот и да се создаде позитивна работна средина која ги охрабрува нашите вработени да напредуваат на лично и професионално поле.

Платата е сериозен фактор за мотивација на квалитетните работници, каква политика има вашата компанија во оваа насока и како таа политика ја спроведува во пракса?

Нудењето конкурентна плата е од суштинско значење за привлекување и задржување на квалитетни работници. Наша цел е да обезбедиме најпривлечна плата на пазарот за профилите што ги бараме. Всушност, неодамна ги зголемивме нашите плати за значителен процент со цел да бидеме во чекор со растечките трошоци за живот и да ја задржиме нашата позиција како врвен работодавач во нашата индустрија.

Покрај конкурентната основна плата, нудиме и бонуси засновани на перформанси како дополнителен поттик за нашите вработени да работат добро и да ги надминат очекувањата. Имаме транспарентен и праведен систем за наградување, кој гарантира дека напорната работа и посветеноста се соодветно наградени.

Пандемијата од Covid 19 несомнено го промени начинот на работа на компаниите, извршување на работните обврски и функционирање на пазарот. Како Teleperformance се прилагоди на новата состојба на пазарот?

Поради пандемијата Ковид-19, Teleperformance мораше брзо да се прилагоди на новата реалност. Пред пандемијата, сите наши вработени работеа од канцеларија, а работата од дома се користеше само како алтернатива за нашиот административен тим. Сепак, со почетокот на пандемијата, бевме приморани да ги преселиме сите наши агенти да работат од дома. Денес, иако пандемијата стивна, 90% од нашите вработени сè уште работат од дома бидејќи тоа им дава поголема флексибилност и рамнотежа помеѓу нивниот личен и професионалн живот. Teleperformance има високо развиен хибриден модел за работа од дома.

Дополнително, сега им нудиме на новите вработени можност да изберат дали претпочитаат да работат од канцеларија или од дома. Ова ни овозможи да регрутираме кандидати од цела Македонија и да го прошириме нашето присуство во секој град. Горди сме што успешно се прилагодивме на новата ситуација и продолжуваме да ги обезбедуваме нашите услуги со ист квалитет и ефикасност, без разлика каде се наоѓаат нашите вработени, и по завршување од истиот.

Младите во Македонија, првенствено го изучуваат германскиот јазик за да заминат од државата, колку работната позиција во Teleperformance е добра причина тие да останат во Македонија?

Во Teleperformance ја разбираме важноста од задржување на младите таленти во Македонија, поради што нудиме работна средина која истовремено е предизвикувачка и исполнувачка. Нашите вработени имаат можност да работат со некои од најголемите и најпочитуваните брендови во светот, а ние им ги обезбедуваме сите ресурси и поддршка што им се потребни за да се истакнат во нивните улоги. Покрај конкурентните плати и бенефиции, нудиме и можности за раст и напредок во кариерата во рамките на компанијата. За младите кои сакаат да останат во Македонија и да градат успешна кариера, Teleperformance е одлична опција.

Која е вашата порака до младите, особено до оние го говорат германскиот јазик?

Teleperformance ви нуди единствена можност да работите во динамична и меѓународна средина. Со нас ќе имате шанса да работите за некои од најпрестижните светски брендови, да ги подобрите вашите јазични вештини и да ја развиете вашата професионална кариера. Ве покануваме да аплицирате за нашите отворени позиции на http://www.TPSkopje.com и да се придружите на нашиот тим од над 500 талентирани и мотивирани професионалци кои се посветени на извонредност и успех. Не ја пропуштајте оваа шанса да бидете дел од нешто големо!