И Деспотовски би се кандидрал за лидер на СДСМ

Сериозно размислувам да се кандидирам за лидер на СДСМ, изјави денеска Јован Деспотовски, актуелен директор на Дирекција за ТИРЗ и долгогодишен член на партијата.

- Утре ќе ја соопштам конечната одлука. Сакам да се консултирам и со семејството. Сепак ги вовлекувам во ова. Сметам дека имам резултати и можам да понудам добар концепт. Не е лесна одлука, напротив е комплицирано време и треба да е со концепт и знаење - изјави Деспотовски.

Такво нешто вчера најави и поранешниот организациски секретар на владеачката партија, Миле Зечевиќ, а кандидатури веќе поднесоа заменик-министерот за финансии Димитар Ковачевски и поранешната пратеничка Фросина Ременски.