Ѓорчепетровци: Нема да дозволиме да се градат згради во паркот

Потегот во паркот кој согласно Деталниот урбанистички план за градска четврт C3 15 треба да бидат изградени станбени згради.

ДУП треба да биде изработен за површина од 14,43 хектари со кои што преку привидно планирање на други површини за други намени би се намалил ефектот од незадоволството за уцртување на станбени згради. Ова нема и не смее да се дозволи, стои на Фејсбук страницата Ѓорче Петров.

-Паркот е изграден за сите граѓани, а не да биде нечив двор или привилегија платена од оној кој има повеќе пари. СТОП за “монетарна” урбанизација!

Nike Epic React Presto 19SS Olive Green Yellow Black White AQ2268-004