Фото: Што остана од дрвата на локацијата кај „Скопски саем“?

Скопје и зимава ќе диши загаден воздух. Прашање на време е кога мерните станици ќе почнат да покажуваат згоелема вредност на честички во воздухот.

Дека профитот е пред здравјето на граѓаните говорат и последните низа фотографии кои ги објави фејсбук страната „Скопје мора да дише“, а на кои се гледа дека локацијата кај поранешниот „Скопски саем“ е целосно опустошена, а дрвјата се исечени. Комплексот се наоѓа на неколку километри од центарот на Скопје и планирано во него да се изградат нови станбени и деловни згради.

Еве колку дрва се исечени од продажбата на сајмиште! #СкопјеМораДаДише

Posted by Скопје мора да дише on Tuesday, October 1, 2019