Филипче се враќа на неврохирургијата: Доста е од политика!

Министерот за здравство во изјава за ТВ 24 вели дека веднаш по завршување на владината реконструкција, односно изборот на новата Влада, тој ќе се врати на сојата основна професија на Клиниката за неврохиругија.

-Ова беше едно големо искуство, но доста е од полтика - се враќам на мојата основна професија како неврохрируг во Клиничкиот Центар, изјави Филипче.

На прашање на ТВ 24 дали размислува за амбасадроско место или друг анкажман во политиката, вели дека такво нешто не е опција.Засега не размислува во таа насока. Смета дека најмногу може да допринесе во здравство преку неговата професија.