Две зборчиња кои ми покажаа дека некој се грижи за мене додека бев во депресија...

Пред неколку години поминував низ тешка депресија. Се чувствував безнадежно. Едно време се фатив себеси како се откажувам од себеси. Решив да поразговарам со две личности: мојот доктор и еден свештеник.

Докторот ми даде лекови, а иако порано не сум зборувала со свештеник на тој начин, на некој начин помислив дека можеби ќе ме ислуша и разбере. Тој зборуваше повеќе од еден час со мене пред да ми го побара телефонскиот број. Ме праша дали може да ми праќа пораки? Му одговорив потврдно.

Во текот на следниот месец, речиси секој ден ми праќаше порака: „Како си?“ И јас секогаш одговарав искрено. Понекогаш си зборував и пишував долго. По неколку часа повторно ќе ме прашаше: „Како си сега?“

Тој ми даваше совети само кога јас ќе го побарав тоа од него. Не се обидуваше да ме промени. Не се обиде да ме спаси. Едноставно ме прашуваше: „Како си?“ Овие две зборчиња ми кажуваа дека барем една личност се грижи за мене и навистина ми помогнаа да се изборам со депресијата и црните мисли.

cheap nike air max 90