За денес ви го претставуваме рецептот за најдобриот чоколаден десерт од природни состојки, кој се приготвува многу лесно, а е омилен меѓу луѓето во Јужна Америка.
Состојки
4 јајца
2 портокали
200 гр јаткасти плодови (бадеми, лешници, по ваша желба)
200 гр кокос
Половина пакетче сода бикарбона
За преливот
100 гр темно чоколадо
200 мл павлака за готвење
Начин на подготовка
Прво, потопете ги портокалите во раствор од сода бикарбона и оставете ги да отстојат половина час. Потоа, поставете ги да се варат 30 минути, додека да омекнат. Сомелете ги во блендер, додадете ги јајцата и сомелените јаткасти плодови и сосема малку сода бикарбона.
Мешајте ја смесата во блендер, додека не се соедини добро, а потоа истата поставете ја да се пече 20 минути на 200°C.
Загрејте ја павлката за готвење и во неа додадете го и чоколадото, кое за кратко, ќе започне да се растопува. Добиениот прелив нанесете го врз десертот и истиот е веќе готов за консумирање!