Денеска без струја три скопски општини

Денеска без струја остануваат делови на општините Карпош, Кисела Вода и Сопиште. Прекинот е претходно најавен од страна на EVN Македонија, а истио ќе се одвива по однапред определен распоред и времетраење.

Оваа безначонската состојба во наведените општини е поради закажани тахнички зафати во системот.

Од прекинот ќе бидат засегнати следните корисници во наведените временски периоди:

  • од 09.00 – 12.00 часот ул. Христо Татарчев – подулица 22 (о. Кисела Вода);
  • од 09.00 – 13.00 часот дел од ул. Иван Цанкар (о. Карпош);
  • од 10.00 – 12.00 часот дел од ул. Востаничка, непарни броеви околу бројот 13-б (о. Кисела Вода);
  • од 10.00 – 13.00 часот ул. Каирска (о. Карпош) и 
  • во време од 12.00 – 15.00 часот дел од с. Горно Соње, мв Под Црква (о. Сопиште).