Делови на Карпош, Бутел и Кисела Вода денеска без струја

Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје Скопје, по добиеното известување од ЕВН, ги известува граѓаните дека, поради технички зафати во електро дистрибутивната мрежа, денеска (петок), без електрична енергија ќе останат:

-Во периодот од 08:00 до 14:00 часот, корисниците од дел од ул. Христо Татарчев - главна улица околу бр. 140. (Општина Кисела Вода

-Во периодот од 09:00 до 14:00 часот, корисниците од ул. 1687 и место викано Шамак. (Општина Карпош)

-Во периодот од 09:00 до 14:00 часот, корисниците од дел од ул. Ферид Бајрам. (Општина Бутел)

-Во периодот од 10:00 до 11:00 часот, корисниците од улиците: Драган Ѓаконовски Шпато, Орце Николов и ул. Андон Дуков. (Општина Карпош).