Дали жените изневеруваат почесто од мажите?

 

Ова е едно од најдебатираните прашања и кај мажите и кај жените бидејќи никој не сака да биде етикетиран како „bad gay“. Вистината е дека жените изневеруваат исто како и мажите. Единствената разлика е што кога жената го прави тоа, луѓето сметаат дека таа го прави тоа со потенцијален иден партнер, некој познат или некој со кого имала минато. А мажите пак, изневеруваат со првата атрактивна девојка што ќе им се најде на патот. 

Но, зошто воопшто да се изневерува? Која е причината? Дали е толку тешко да се биде верен на својот партнер? Да се стави крај на врската ако не функционира? Иако можеби некогаш ништо не е јасно, постојат неколку причини зошто жените избираат да изневерат.