Да преболиш и да продолжиш понатаму е една од најтешките работи во животот...

Да преболиш некого и да продолжиш понатаму е една од натејтешките работи во животот. Особено ако се работи за некого со кого сте си ја замислувале иднината.

Затоа е и потребно на правилен начин да продолжите понатаму.

Завршете ја приказната и кажете сѐ што ви лежи на душа и колку навистина сте биле заљубени.

Така ќе го избегнете моментот на каење и размислувањето за „Што би било, кога би било“...

И потоа засекогаш кажете збогум.

Ако ви дозволат да си одите без да се борат за вас, тогаш значи дека не ви е ни судено.

Пеколно ќе ве боли.

Дозволете си себеси да бидете тажни.

Да бидете лути.

Но, ќе морате да научите секое утро да се будите и да го продолжите вашиот живот без таа личност.

Полесно е да се каже отколку да се направи.

И затоа дозволете времето да ги залечи раните.

Времето нека се погрижи за вашето срце.

Еден ден ќе се разбудите и таа личност повеќе нема да ви недостасува...