Д-р Беќаровски: Злодело е присуство на цивилни невработени лица внатре во Ковид центрите

Доктор Нико Беќаровски, на својот фејсбук профил, порача дека казната за присуство на цивилни лица во модуларната болница во Тетово каде завчера се случи трагедија не може да биде само разрешување на надлежните. 

-Континуирано присуство на ЦИВИЛНИ НЕВРАБОТЕНИ ЛИЦА ВНАТРЕ во Ковид центрите е СВЕСНО ЗАГРОЗУВАЊЕ НА ЈАВНОТО ЗДРАВЈЕ. За вакво злодело казната не може да биде само разрешување на надлежните во тетовската болница, го сподели докторот својот став откако во јавноста излегоа информации дека таму имало и роднини на пациентите кои се грижеле за нив.